Hands-on operationeel manager

OBBOTEC is een innovatieve technologie startup met de ambitie een substantiële bijdrage te leveren aan het oplossen van het afvalvraagstuk, in het bijzonder voor de hoogwaardige recycling van plastics. OBBOTEC heeft unieke oplossingen voor het plasticafvalprobleem. Met OBBOTEC-SPEX (Selectieve Plastic EXtractie) wordt batchgewijs door middel van dissolutie uit een plasticrijke afvalstroom met polyethyleen (PE) en/of polypropyleen (PP) omgezet naar weer herbruikbaar ‘near-virgin’ kwaliteit plastic. De OBBOTEC-HydroCat techniek maakt van een gemengde biomassa-plastic houdende afvalstroom een grotendeels biogene brandstof. Beide technologieën voorkomen afvalverbranding en verbeteren daarmee de circulariteit van grondstoffen. Hiermee dragen wij bij aan een schonere wereld met minder afval en minder CO2 uitstoot.

Beide bedrijfsactiviteiten vinden plaats op onze locatie bij Plant One Rotterdam in de Botlek waar wij op zoek zijn naar een hands-on operationeel manager.

De rol van de operationeel manager is om alle operationele activiteiten van zowel SPEX als HydroCat bij Plant One Rotterdam te coördineren en organiseren. Je bent hierin verantwoordelijk voor realisatie van de twee pilot unit projecten, en vervolgens voor de veilige en correcte operatie van deze units, inclusief de twee bestaande lab units. Verder leidt je diverse verbeter- en ontwikkelingsprojecten binnen OBBOTEC.

Als operationeel manager rapporteer je aan de algemeen directeur en geef je leiding aan een team in ontwikkeling dat bestaat uit een combinatie van eigen mensen en contractors, en leidt je de operationele samenwerking met Plant One Rotterdam.

Tot je kernactiviteiten behoren

Alle operationele zaken binnen OBBOTEC, waaronder:
 • Dagelijkse operationele leiding van het bedrijf
 • Aansturen en ontwikkelen van de organisatie en alle betrokken
 • Realiseren van de pilot en lab units
 • Coördineren van operatie, productie en supply chain en logistieke activiteiten
 • Coördineren van inkoopactiviteiten
 • Leiden van verbeteringsprojecten
 • Bewaken van kwaliteiten en streven naar continue verbetering
 • Planning opstellen, bewaken en realiseren operationele plannen
 • Opstellen en bewaken van budgetten en de zorgdragen voor correcte financiële afwikkeling
 • Waarborgen van de veiligheid en milieu – Health, Safety, Security & Environment (HSSE)
 • Administratieve verslaglegging en rapportage van bovenstaand

Wat breng je mee

Een ambitie om samen met OBBOTEC te werken aan een betere wereld door de innovatieve technologieën te realiseren en richting de markt te brengen.

Je hebt een HBO of Universitaire opleiding in bedrijfskundige, economische of technische richting. Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring als manager of teamleider in (petro)chemische en/of procesindustrie in een operationele rol, bij voorkeur met een business development component. Je bent een hands-on en gedreven projectmanager. Een teamspeler, een organisator die mensen weet te motiveren en het maximale uit team en de organisatie weet te halen. Je bent pragmatisch, flexibel, en een creatieve probleemoplosser met oog voor continue verbetering. Tegelijkertijd heb je een hoog veiligheids-, gezondheids-, milieu- en kwaliteitsbewustzijn. Je kunt omgaan met organisatie in ontwikkeling. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels (mondeling en schriftelijk).

Wat we aanbieden:

Wij bieden een veelzijdige en zelfstandige baan in een innovatief en jong bedrijf met enorme ambitie om een significante bijdrage te leveren aan het plasticafvalprobleem.
En een concurrerend salaris en ontwikkelingsmogelijkheden in een snelgroeiende markt. De werklocatie van deze operationeel manager rol is Plant One Rotterdam in de Botlek Rotterdam.

Klinkt dit als jouw baan?

Stuur dan je sollicitatie (cv en motivatiebrief) naar info@pact2030.nl

Als u meer wilt weten over onze PACT2030 aanpak neem dan contact met ons op.